ikl

ИКЛ Ливница

Брзо, лако и професионално – тако Никола Ћосовић, директор компаније „Прогрес инжењеринг“ и Ненад Главоњић директор „ИКЛ Ливница“ Гуча, који руководе „ИКЛ Индустријским комбинатом ливница доо“ описују сарадњу са Фондом за развој Републике Србије.

У току пословања комбината, мењала се технолошка и кадровска оспособљеност као и асортиман производа, а ливница је технички и технолошки опремљена за ливење одливака за потребе рударске индустрије, електропривреде, грађевинарства, цементара, ауто индустрије и индустрије трактора, термо индустрије, машинске индустрије, али и за производњу пећи и шпорета на чврста горива.

Да би одговорили на захтеве домаћег и страног тржишта, своју производњу и радне капацитете морали су даље да развијају. Њихов пројекат препознао је Фонд за развој Републике Србије и за свега шест месеци успели су да од идеје стигну до комплетне уградње и стављања у погон пећи за топљење челичног лива. На овај начин, према њиховим речима, капацитет погона челичног лива повећан је за отприлике 20 одсто. Успех који су постигли за компанију и својих 220 радника је и наше задовољство, јер смо изградили партнерство пуно поверења.

Comments are closed.