100-1

Проглашење победница конкурса “100 успешних пословних жена”

Директорка Фонда за развој Републике Србије гђа. Татјана Матић била је председница жирија трећег по реду националног конкурса “100 успешних пословних жена”. Овај конкурс, који организује Јавно предузеће “Пошта Србије”, представља значајан вид подршке женском предузетништву и пословним подухватима у власништву жена.

Пошта Србије обезбедила је бесплатан огласни простор у поштама широм Србије за 100 најуспешнијих кандидаткиња, као и специјалне награде – едукације на различите најактуелније теме из области вођења и развоја бизниса, које спроводи Привредна комора Србије.

Фонд за развој Републике Србије подржава женско предузетништво пружајући чак 50% бесповратних средстава и повољне кредитне услове, што је изузетно важно за почетак сваког бизниса. Верујемо да ћемо заједничким снагама унапредити положај жена у привреди и повећати њихов број у оснивачким и руководећим структурама компанија.

Важно је истакнути значај оваквих иницијатива које омогућавају женама да се афирмишу у пословном свету и остваре своје професионалне амбиције. Овај конкурс је више од признања – он је инспирација и подршка женама које својим радом и иновацијама доприносе развоју наше привреде и друштва у целини. Са оваквим успесима, будућност женског предузетништва у Србији је светла и пуна могућности.

Comments are closed.