nis1

Одржана друга бесплатна обука за привреднике у Нишу

Фонд за развој Републике Србије успешно је организовао другу по реду бесплатну обуку за привреднике из Привредне коморе Србије, који имају интерес за кредите за трајна обртна средства, као и инвестиционе кредите у оквиру програма који Фонд реализује у сарадњи са Европском инвестиционом банком.

Ова врста подршке има велики значај у подстицању економске активности, стварању нових радних места и унапређењу економског окружења у земљи. Са великим задовољством истичемо присуство преко 70 привредника на овом значајном скупу, одржаном у просторијама Регионалне привредне коморе Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа у Нишу. Драго нам је што су наши стручњаци имали прилику да одговоре на сва питања привредника из Привредне коморе Србије, пружајући им релевантне информације о процесима аплицирања и подношења документације, с посебним фокусом на онлајн формат.

О програмима Фонда говорила је директорка сектора за кредите и гаранције у Фонду за развој, како правилно припремити документацију и који су изазови са којима се МСП сектор сусреће када су у питању средства обезбеђења и инвестициони пројекти, говорила је директорка сектора за ризик, док је кредите из ЕИБ кредитне линије представила саветница у кабинету директорке Фонда за Републике Србије.

Максимални рок отплате инвестиционог кредита из програма Фонда за развој са ЕИБ-ом је 12 година, са грејс периодом до максимум четири године. Фиксна каматна стопа износи 3,424% на годишњем нивоу, а максимални износ, по пројекту, је 12.500.000 евра у динарској противвредности. Кредит за трајна обртна средства има рок отплате до пет година, са грејс периодом до максимум једне године. Највиши износ је такође 12.500.000 евра у динарској противвредности. Индикативна фиксна каматна стопа износи 3,586% на годишњем нивоу.

Следећа прилика за информисање привредника о остваривању повољних услова за добијање кредита Фонда за развој Републике Србије планирана је за 25. март у Новом Пазару.

Comments are closed.