green01

Одржана конференција “Serbia goes green”

Директорка Фонда за развој Републике Србије госпођа Татјана Матић учествовала је на конференцији “Serbia Goes Green” у организацији Color Media Communications. На почетку догађаја, присутнима су се обратили министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, стална координаторка УН у Србији Матилде Мордт, шеф ЕУ Делегације у Србији Емануел Жиофре, и Синиша Митровић из Привредне коморе Србије, који су подржали овај значајан скуп.

На панелу “Циркуларна економија (опет) у фокусу – Иновативна и одржива трансформација српске привреде” гђа. Матић је разговарала са представницима Икее, Привредне коморе Србије, Алијансе за циркуларна паковања и Моцарт Фондације, о значају и потенцијалима које циркуларна економија нуди за развој Србије. Дискутовано је о важности усвајања одрживих пословних модела и оптимизације ресурса за бољу и ефикаснију будућност.

Гђа. Матић је посебно истакла како Фонд за развој Републике Србије подржава развој зелене економије кроз разне програме и иницијативе и нагасила да оне, не само да доприносе очувању животне средине, већ и отварају нова радна места и побољшавају квалитет живота грађана.

Овакве конференције су од изузетне важности јер омогућавају размену знања и искустава између различитих актера, пружају платформу за дискусију о изазовима и приликама у области зелене економије, те промовишу одрживе праксе које су кључне за будућност наше планете. Кроз овакве догађаје, подиже се свест о еколошким питањима и подстичу се заједнички напори ка одрживом развоју.

 

Comments are closed.