Obuka-FOND-Trsic1

Обука привредника у Тршићу

У сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Подриња, Подгорине и Рађевине доо Лозница и Привредном комором Србије, Фонд за развој РС организовао је још једну у низу бесплатних обука, овог пута у Научно-образовно културном центру “Вук Kapaџић”, у Тршићу.
Ова обука, као део програма сарадње са Европском инвестиционом банком, има за циљ подршку привредницима који желе да аплицирају за кредите за трајна обртна средства и инвестиционе кредите.
Као и до сада, директорка сектора за кредите и гаранције Фонда представила је програме Фонда, истичући важност правилне припреме документације и изазове са којима се суочава сектор малих и средњих предузећа, посебно у вези са средствима обезбеђења и инвестиционим пројектима. Директорка сектора за ризик говорила је о припреми документације и начину одобравања кредита, док је саветница из кабинета директорке Фонда представила кредите из ЕИБ кредитне линије.
Максимални рок отплате инвестиционог кредита из програма Фонда за развој са ЕИБ-ом је 12 година, са грејс периодом до максимум четири године. Фиксна каматна стопа износи 3,424% на годишњем нивоу, а максимални износ по пројекту је 12.500.000 евра у динарској противвредности.
Кредит за трајна обртна средства има рок отплате до пет година, са грејс периодом до максимум једне године. Највиши износ је такође 12.500.000 евра у динарској противвредности, а фиксна каматна стопа износи 3,622% на годишњем нивоу.
Драго нам је да је и ову обуку посетио велики број учесника, што показује интересовање привредника за подршку и савете Фонда.

Comments are closed.