zem1

Одржана бесплатна обука за привреднике у Земуну

Фонд за развој Републике Србије је у сарадњи са Унијом послодаваца Србије успешно организовао још једну бесплатну обуку за привреднике у Земуну. Ова иницијатива представља део програма који Фонд спроводи у сарадњи са Европском инвестиционом банком.

Оваква врста подршке има велики значај у подстицању економске активности, стварању нових радних места и унапређењу економског окружења у земљи.

Обука је окупила велики број привредника у сали Уније послодаваца Србије, показујући интересовање за подршку и савете које пружа Фонд. Наши експерти су имали прилику да одговоре на сва питања предузетника из Привредне коморе Србије, обезбеђујући им битне детаље о процесима аплицирања и предаје документације, са посебним акцентом на онлајн формат.

И на овој обуци, директорка сектора за кредите и гаранције Фонда представила је програме Фонда, истичући важност правилне припреме документације и изазове са којима се суочава сектор малих и средњих предузећа, посебно у вези са средствима обезбеђења и инвестиционим пројектима. Директорка сектора за ризик говорила је о припреми документације и начину одобравања кредита, док је саветница из кабинета директорке Фонда представила кредите из ЕИБ кредитне линије.

Максимални рок отплате инвестиционог кредита из програма Фонда за развој са ЕИБ-ом је 12 година, са грејс периодом до максимум четири године. Фиксна каматна стопа износи 3,424% на годишњем нивоу, а максимални износ, по пројекту, је 12.500.000 евра у динарској противвредности.

Кредит за трајна обртна средства има рок отплате до пет година, са грејс периодом до максимум једне године. Највиши износ је такође 12.500.000 евра у динарској противвредности. Индикативна фиксна каматна стопа износи 3,586% на годишњем нивоу.

 

 

 

Comments are closed.