463A5279

Прва бесплатна обука за привреднике у Београду

Фонд за развој Републике Србије организовао је прву бесплатну обуку за привреднике Привредне коморе Србије који желе да се информишу о конкурисању за кредите за трајна и обртна средства и инвестиционе кредите у оквиру програма којe Фонд спроводи са Европском инвестиционом банком.

Ова врста подршке је кључна за подстицање економске активности, стварање радних места и унапређење eкономског амбијента у земљи.

Домаћин значајног и конструктивног скупа био је београдски Сава центар и велико је задовољство што су наши експерти у директном сусрету одговарали на многобројна питања привредника, објашњавајући начине на које што лакше и у онлајн формату могу да испрате процедуре и предају документацију за добијање кредита.

О програмима Фонда говорила је директорка сектора за кредите и гаранције у Фонду за развој, како правилно припремити документацију и који су изазови са којима се МСП сектор сусреће када су у питању средства обезбеђења и инвестициони пројекти, говорила је директорка сектора за ризик, док је кредите из ЕИБ кредитне линије представила саветница у кабинету директорке Фонда за Републике Србије.

Максималан рок отплате инвестиционог кредита из Програма Фонда за развој са ЕИБ-ом, je 12 година са грејс периодом до максимум четири године. Каматна стопа је фиксна и износи 3,424% на годишњем нивоу, а максималан износ је, по пројекту, 12.500.000 евра у динарској противвредности.

Кредит за трајна обртна средства има рок отплате до пет година са грејс периодом до максимум једне године. Највиши износ је такође 12.500.000 евра у динарској противвредности. Индикативна каматна стопа износи 3,586 % на годишњем нивоу, фиксно.

Следећи сусрети са привредницима и експертима Фонда за развој Републике Србије одржавају се 14. марта у Нишу и 25. марта у Новом Пазару.

Comments are closed.