slo1

Састанак директорке Фонда за развој РС Татјане Матић са директорком Словеначког предузетничког фонда Мајом Томанич-Видович

Директорка Фонда за развој Републике Србије Татјана Матић састала се данас са директорком Словеначког предузетничког фонда Мајом Томанич Видович и Катарином Обрадовић-Јовановић, помоћницом министарке привреде из Сектора за развој малих и средњих предузећа и предузетништва. На састанку се говорило о могућностима унапређења сарадње између Фонда за развој Републике Србије, Министарства привреде и Словеначког предузетничког фонда, који више од 20 година пружа подршку микро, малим и средњим предузећима.

Словеначки фонд подржава иновативна и брзорастућа предузећа, доприносећи решавању глобалних изазова попут климатских промена и дигитализације. Разматрана је имплементација сличних модела подршке у Србији, посебно за младе и жене предузетнике.

Верујемо да ће ова сарадња отворити нове перспективе за развој српске привреде и омогућити лакши приступ повољним кредитима и подстицајима за српска предузећа.

 

Comments are closed.